Wellness център Галита предлага немски, патентовани хранителни добавки за всекидневна употреба, подходящи за всеки човек – от ранна детска възраст до дълбока старост, за професионални и любители спортисти.

7 съвета за ускоряване на метаболизма

Метаболизмът (обмяна на вещества) е съвкупност от всички химични и физически процеси, необходими за поддържане на живота, включващи продукцията на клетъчна енергия, синтеза на необходими жизнени субстанции и разпадането на различни компоненти. В живия организъм постоянно се изразходва енергия, не само по време на умствена и физическа работа, но и по време на пълен покой.

Тялото ни работи непрестанно, за да гори калории и да изгаря мазнини. Всеки път, когато се храним, ензими в телесните клетки разграждат храната и я превръщат в енергия, която е необходима за биенето на сърцето, за умствената дейност и за дрижението на тялото. Скоростта на метаболизма зависи от това колко калории се приемат, колко калории се изразходват при дрижение или спорт и калориите, които се изгарят според генетичната предразположеност. Ускорен метаболизъм означава изгаряне на повече калории. Колкото повече горим, толкова по-лесно сваляме килограми.

До известна степен, метаболизма ни зависи от пол и гени. Но е факт, че можем да го ускорим като се храним правилно и спортуваме. А също така и чрез някои промени на дневните ни навици…

.

7 съвета за ускоряване на метаболизма :

1) Яжте (добра) закуска!!!

ВСЕКИ ДЕН! Ако не закусвате тялото се приготвя за гладуване и метаболизма се забавя, за да пести енергия. Колкото по-богата е закуската, толкова по-добре. (Изследвания показват, че ако не закусвате увеличавате риска си от надебеляване)

Какво да закусвате? Най-добре са храни, които се разграждат бавно и ви карат да се чувстате пълни по-дълго време. Препоръчват се протеини (бяло пилешко, пуешко месо; яйца, нискомаслено сирене/мляко, ядки и др.), сложни въглехидрати и добри мазнини (като Омега 3).

Нашето предложение: Ако нямате време за пълноценна закуска преди работа, опитайте една порция здравословен шейк. Съдържа висококачествен протеин и всички важни хранителни вещества (витамини и минерали) и подпомага допълнително контрола на теглото. Вкусните шейкове се приготвят лесно и могат да се пият на път за работа или на работното място.

.

2) Пийте чаша ледено студена вода сутрин. Тялото ни изгаря калории, за да затопли водата, а и изследвания са показали, че пиенето на повече от 8 чаши вода на ден подобрява метаболизма.

3) Яжте протеини! Протеините помагат за изграждането и поддържането на мускулите.

Fitline Restorate

4) Желязо! Жените губят голямо количесто желязо по време на менструалния цикъл всеки месец. Желязото е необходимо за метаболизма, за да доставя кислород на мускулите. Без достатъчно количество желязо енергията ни пада и метаболизма се забавя.

Нашето предложение: Опитайте Fitline Restorate, съдържащ желязо и всички други жизнено-важни минерали. Приема се преди лягане и допринася също за добър сън и спокойна нервна система.

Този продукт също спомага за поддържане на алкално-киселинния баланс на тялото. Ако тялото е прекалено киселинно, клетъчният метаболизъм не работи оптимално.

.

5) приемайте Омега 3 за да увеличите действието на ензимите, които изгарят мазнините.

Нашето предложение: Омега 3 + Вит. D: водоразтворима, за по-добро усвояване! В допълнение вит. D спомага за поддържане на мускулните тъкани.

.

6) Спортувайте! Изграждането на мускули ускорява метаболизма.

.

7) Стрес и напрежение също влияят негативна на метаболизма. Прочетете ТУК как да се справите с негативните ефекти от стрес.

.

Wellness център Галита предлага немски витамини, минерали и други хранителни. Чрез правилно комбиниране на съставките, продуктите постигат по-добър и по-бърз общ резултат. Водоразтворимата им форма гарантира по-добро усвояване.

Произведени по патентовани технологии и съобразно стриктни фармацевтични стандарти, продуктите са с гарантирана чистота и най-високо качество.

Повече информация за фирмата производител