Wellness център Галита предлага немски, патентовани хранителни добавки за всекидневна употреба, подходящи за всеки човек – от ранна детска възраст до дълбока старост, за професионални и любители спортисти.

Изчистване на токсините от тялото

Тялото ни е бомбардирано всекидневно от различни токсини. От храните, които ядем, до въздуха, който дишаме, тялото ни е подложено на многобройни токсини, които намаляват способността му да функционира ефективно и да ни предпазва от болести.

Токсините водят до зле изглеждаща кожа, множество болести, умора, храносмилателни проблеми, депресия и др. Те също водят и до малабсорбцията на витамини и минерали и до техния недостиг в тялото. Всеки витамин има важна функция за тялото и недостигът им води до заболявания.

Различните токсини се нуждаят от различни елементи, които да прочистят тялото от тях.

.

.

Антиоксидантите: група от витамини, минерали и ензими, които предпазват организма от образуването на свободни радикали, които предизвикват увреждане на клетката. Свободните радикали разрушават имунната система и резултатът е често боледуване и различни заболявания като рак и сърдечни болести. Свободните радикали се произвеждат в тялото в резултат на продължително излагане на слънце, цигарен дим, мръсен, замърсен въздух, автомобилни газове и др.

Антиоксидантите се съдържат в плодове, зеленчуци и някои ядки, но ядем ли от 6-8 порции на ден?

Вит С: доставя енергия на клетките, за да изхвърлят токсините. Много важен в процеса на детоксификация (особено в черния дроб), бори се с вирусите и неутрализира токсините.

Вит А: засилва имунната система, за да предпазва тялото от заболявания. Полезен е и за здрави кости и добро зрение.

Вит. Е: в допълнение на ролята си като антиоксидант, той също предпазва от натрупването на холестерол в артериите, който води до сърдечно-съдови заболявания.

Предлагаме ви този продукт, който съдържа антиоксидантите витамини А, С, Е, селен и биофлавоноиди (друг важен антиоксидант, който е необходим за оптималното действие на вит С).

+ Коензим Q10: предпазва от оксидативен стрес, възникващ от тютюнопушене, алкохол, UV, натоварване, стрес или еднообразно хранене

.

.

Ензими: Тялото се нуждае от тях не само за храносмилане, но и за почистване на тялото от токсини. Ензимите се съдържат в суровите плодове и зеленчуци. Ензимите ни помагат за разграждането на храната, но много храни днес са преработени, рафинирани, готвени, подложени на процеси за дълго съхранение, които разрушават ензимите. Тези храни ще имат по-дълъг срок на годност, но чрез разрушаване на ензимите няма да имат пълноценен ефект върху тялото.

Ензимите са също необходими за изчистване на токсините. Черният дроб ги съхранява (или произвежда). Препоръчваме ви този продукт за добро храносмилане, който съдържа ензими, фибри, ‘добри’ бактерии и антиоксиданти, които участват в процеса на изчистване на токсините. За детоксифициране, пийте го между хранения. Така ензимите не участват в храносмилането, а отиват в черния дроб и кръвта за почистване от токсини.

Ензимите и фибрите, които също се съдържат в този продукт, също участват в прочистването на червата. Когато червата не функционират правилно и забавят храносмилането, токсините не се прочистват от тялото.

Продуктът съдържа и антиоксиданти (А, С, Е, селен).

.

.

Изхвърлете излишната вода: с помощта на чай за почистване на токсините и за контролиране на алкално-киселинния баланс: С алкалното си действие чаят допринася за това да неутрализира свръхкиселинността.

.

.

Неутрализиране на киселините и почистване на тялото от шлаките и целулита (натрупани непотребни остатъци в нашите клетки от метаболитните процеси) с помощта на минерали. Прочетете повече

.

.

Прочистване на черния дроб: Антиоксиданти (вит С, селен, бета каротин, вит Е) са необходими за прочистване на черния дроб, както и В витамини. Виж: Антиоксиданти. В-витамини

.

.

Ако пиете алкохол редовно: вероятно имате недостиг на витамини. Алкохолът не съдържа витамини и минерали, само калории! Той спира правилната абсорбция на витамините А, Е, D, В. Пиенето на алкохол се свързва и с недостиг на минерали.

Според изследвания недостигът на някои витамини може и да доведе до алкохолизъм.

Препоръчително: Антиоксиданти, В витамини, минерали.

.

.

Ако пушите: трябва задължително да приемате достатъчни количества витамини (особено антиоксиданти) и минерали! Цигареният дим води до образуване на свободни радикали, които водят до сърдечно-съдови и ракови заболявания.

Един от най-сериозните ефекти от пушенето е натрупването на кадмий, който лишава тялото от важни хранителни вещества и може да доведе до анемия. Кадмият намалява нивото на минерала мед в тялото, който е важен за функцията на жлезите, и това на селена, важен за репродуктивните органи.

Пушенето води и до намаляването на нивата на колаген, което води до бръчки и бързо остаряваща кожа.

Селен с вит. Е работят най-добре заедно за намаляване на нивата на кадмий. Те се съдържат в този продукт, заедно с другите антиоксиданти (вит С и А, биофлавоноиди). Съчетайте го с минерали и вит. В комплекс.

+ Специално за пушачи препоръчваме ви този продукт, който набавя на бронхите повече въздух, действа противовъзпалително върху дихателните пътища и неутрализира неприятната миризма на устната кухина и тялото. (съдържа биофлавоноиди които са много мощни антиоксиданти).

.

.

Ако използвате наркотични вещества (вкл. марихуана): използването на наркотици води до недостиг на много витамини и минерали и лишава тялото от защитните му функции. Хора, които употребяват такива вещества, са подложени на по-голям риск от сърдечно-съдови заболявания и рак. В допълнение използването на наркотици също води до нередовно и нездравословно хранене.

Виж: Антиоксиданти, минерали, В витамини, Оптимално снабдяване на организма

.

.

Ако използвате антиациди (средства против киселини в стомаха): Тъй като антиацидите намаляват киселинността на стомашно-чревния тракт, вероятно имате недостиг на В витамини и калции, които имат нужда от киселинна среда, за да се абсорбират пълноценно. Ниски нива на калций могат да доведат до чупливост на костите и остереопороза. В витамините са необходими за доброто функциониране на нервната система.

При честото приемане на антибиотици и твърде много медикаменти съществува реалният риск да навредим на организма.

Виж: Антиоксиданти, минерали, В витамини, Оптимално снабдяване на организма

.изчистване след прием на антибиотици

.

Ако сте били продължително време на диета/пости: Това обикновено довежда до лишаване на тялото от витамини, минерали и електролити. Също така една от големите грешки е, че много хора, които искат да отслабват, спират да ядат протеини (белтъчини), което води до изгаряне на мускули, вместо мазнини.

Виж: здравословни шейкове (съдържат соеви/млечни белтъчини), Антиоксиданти, минерали, В витамини

.

За красива кожа: прочетете повече

.

.

Според индивидуалните ви нужди можем да ви препоръчаме най-добрата комбинация от продукти за максимален ефект.

Нашите програми за почистване на тялото от токсини се стремят:

1) Да стимулират черния дроб да изчиства токсини от тялото

2) Да прочистят стомашно-чревния тракт

3) Да подобрят кръвообръщението

4) Да ‘заредят’ тялото с най-важните хранителни вещества – витамини, минерали, ензими, фибри, протеини и др.

Общи препоръки: Пийте повече течности, избягвайте мазни и прекалено преработени храни; яжте пресни плодове и зеленчуци. Яжте често, по малко.