Wellness център Галита предлага немски, патентовани хранителни добавки за всекидневна употреба, подходящи за всеки човек – от ранна детска възраст до дълбока старост, за професионални и любители спортисти.

Как влияе стресът върху килограмите ни?


Как влияе стресът върху килограмите ни?

Както почти всичките ви приятели и познати,  сигурно сте стресирани до максимум.  Финансови  и семейни проблеми,  трудности на работното място,  любовни притеснения:  всичкото това безпокойство не е никак здравословно.  Стресът и безпокойството покачват нивата на кръвната захар,  намаляват сексуалното желание и могат да доведат до редица физически неудобства и симптоми. Стресът също влияе и на килограмите.

Стресът и нашето тяло

Безпокойството не е нещо,  което усещаме само в главата си.  То се разпространява из цялото ни тяло:  когато сме под стрес, тялото ни отделя два хормона:  адреналин и кортизол.  Повишеното отделяне на адреналин кара организма да ускори метаболизма на протеините,  мазнините и въглехидратите,  за да се произведе бързо енергия,  която да бъде на разположение на тялото.  Кортизолът продължава да кладе огъня, доставяйки още захар в кръвта ни,  за да имаме енергия.

Проблемът е, че когато стресът е ежедневен и постоянен, тази допълнителна енергия не се изразходва, ами се натрупва в тялото под формата на мазнини.

Освен това,  при стрес организмът не усвоява добре храните.  В резултат на това, особено при продължителен или непрекъснат стрес,  тялото остава в недостиг на много хранителни вещества и не успява да ги възстанови както трябва.

Стресът ни кара да ядем повече сладки, нездравословни неща

Стресът ни подтиква да ядем неща,  за които знаем, че не са добри за килограмине ни,  но ни карат да се чувстваме добре и ни действат ‘успокоително’.

Изследвания над хора подложени на стрес показват,  че те са много по-предразположени да ядат повече (включително повече сладки храни) от хората с по-ниски нива на кортизол.

В повечето случаи обаче,  сладките храни и въглехидратите ни карат да се чувстваме още по-зле.   Сега сме не само стресирани, но се чувстваме и дебели.  Още по-лошо,  шоколадът дори може да влоши състоянието на тези,  които са под депресия.

Нашето предложение: Когато сте под напрежение и ви се хапва нещо сладко,  заместете едно или две хранения на ден с един от нашите вкусни здравословни шейкове с нисък гликемичен индекс,  с вкус на шоколад,  капучино,  ванилия или ягода.  Така задоволявате желанието си за нещо сладко като в същото време си набавяте най-важните хранителни вещества и стопявате мазнините.   Прочетете повече

Кажете НЕ на кафето

Кафето може да ни дава енергия през динамичен ден,  но кофеинът може да влоши способноста ни да се справим със стреса. Кофеинът засилва нервноста и често води или влошава храносмилателните проблеми.

Нашето предложение:  опитайте тази енергизираща напитка вместо кафето:  съдържа B витамини,  които са много важни за нормалното функциониране на нервната система,  витамин C – основен антиоксидант и важен за преодоляване на стреса, и натурален екстракт от гуарана,  който ви дава енергия.  Наистина здравословен заместител на кафето! Прочетете повече

Храносмилателни проблеми?

Стресът често е и причина за редица храносмилателни проблеми,  които могат да доведат както до напълняване,  така и до сериозно отслабване. Прочетете повече ТУК за продукта,  който ви предлагаме,  ако имате храносмилателни проблеми.