Wellness център Галита предлага немски, патентовани хранителни добавки за всекидневна употреба, подходящи за всеки човек – от ранна детска възраст до дълбока старост, за професионални и любители спортисти.

Антиоксиданти

Антиоксидантите са група от витамини, минерали и ензими, които предпазват организма от образуване  на свободни радикали.

Свободните радикали са атоми или групи от атоми, които предизвикват увреждане на клетките. Те разрушават имунната система и резултатите са инфекции и различни дегенеративни заболявания, напр. сърдечни болести и рак. Уврежданията, предизвикани в организма от свободните радикали, според мнението на учените, са основа на процесите на стареене.

Когато храната не ни осигурява  достатъчно антиоксиданти, ние използваме продукта Фитлайн Целшутц/Антиокси , който съдържа най-важните антиоксидантни витамини A, C и E, микроелемента селен и ценни биофлавоноиди, с естествен подсладител стевия. Пием го всеки ден, за да обогатим храната си, особено през зимните месеци, когато приемаме по – малко пресни плодове и зеленчуци.

450 гр, опаковка за 2 месеца – 91, 50лв  + безплатна доставка + безплатна консултация – попитайте и поръчайте на 0888 709984 или fitline@galita.eu

Вижте го ТУК

Свободните радикали в организма са много на брой и се образуват под въздействието на радиация, токсични вещества като цигарен дим, автомобилни газове, вредни газове от промишлените предприятия, прекалено дълго излагане на слънце или при различни метаболитни процеси, напр. процеса на разграждане на складираните мастни молекули за използването им като енергиен източник (хранене с много мазнини, готвене при високи температури).

Свободните радикали се контролират от действието на антиоксидантите, наречени ‘чистачите на свободни радикали’, които съществуват в естествено състояние в организма. Те ги неутрализират. Има много хранителни вещества, които действат като антиоксиданти, напр. витамин А, бета-каротин и други каротиноиди, флавоноиди, витамин С, витамин Е и минералът цинк и микроелемента селен.

Въпреки, че много от антиоксидантите се получават от пресните плодове и зеленчуци, само от тях е трудно да се набавят антиоксиданти в достатъчно количество, за да държат ниско нивото на свободните радикали, които непрекъснато се образуват в нашата замърсена околна среда. Можем да намалим вредите, които нанасят на организма, като добавяме отвън добавки от ключови хранителни вещества.

Антиоксидантите действат синергично и затова е добре да се вземат по малки дози от няколко различни антиоксиданта, отколкото голямо количество от един. Такива точно комбинации от антиоксиданти има в нашите продукти .

Селен: жизненоважен антиоксидант, особено в комбинация с вит. Е. Заедно действат синергично за подпомагане производството на антитела и спомагат за поддържане на нормалното състояние на сърцето и черния дроб. Препоръчват се при артрит, сърдечно-съдови заболявания, стерилитет, СПИН, високо кръвно налягане.

Недостигът на селен се свързва с развитието на рака и заболяванията на сърцето. Има връзка и с нарушения в разтежа, повишаване на нивата на холестерола, инфекции, чернодробни инфекции, стерилитет.

Не се препоръчват дози над 400 микрограма на ден.

антиоксидантни добавки, антиоксидантен чай, антиоксидантни продукти, витамини за подсилване на имунната система, добавки за подсилване на имунната система, спин,